Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Liapina K$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
1.

Liapina K. V. 
Preparation and properties of the colloidal solution based on biogenic metal nanoparticles [Електронний ресурс] / K. V. Liapina, P. G. Dulnev, A. I. Marinin, T. V. Melnichenko, A. I. Ustinov // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 6. - С. 63-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_6_11
Мета роботи - одержання стійкої суспензії на основі біосумісних речовин з використанням як прекурсора біогенних наночастинок металів, інкапсульованих у сольову матрицю NaCl. Рідиною для розчинення солі було обрано водорозчинний комплекс на основі різноманітних похідних амінів, яким притаманні антисептичні властивості. Розчин піддавали диспергуванню з використанням ультразвукової обробки за підвищеної температури. У процесі диспергування відбувається видалення сольової оболонки з одночасним формуванням органічної оболонки на поверхнях наночастинок металу, що забезпечує їх стабілізацію. Дослідження суспензії після витримки за кімнатної температури упродовж 100-та днів показало, що всі її характеристики залишаються стабільними. Розроблено метод одержання стабільного колоїдного розчину на основі наночастинок біогенних металів (Cu, Co, Fe та ін.). Як прекурсор використовували інкапсульований у соляну оболонку металевий нанопорошок. Показано, що такі колоїдні розчини характеризуються вузькою дисперсією розмірів, а також стійкістю до температурних взаємодій і часового фактора.
Попередній перегляд:   Завантажити - 379.233 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Liapina K. V. 
The lime purification of sugar-containing solution using high viscosity colloidal solutions [Електронний ресурс] / K. V. Liapina, P. G. Dulnev, A. I. Marinin, N. N. Pushanko, V. V. Olishevskiy // Biotechnologia Acta. - 2015. - Vol. 8, № 6. - С. 71-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2015_8_6_11
Мета роботи - визначити ефективність сумісного використання вапняку та суспензій високої в'язкості, що містять як прекурсор наночастинки алюмінію, під час очищення цукровмісних розчинів. На першому етапі одержували інкапсульований у сольову матрицю нанопорошок алюмінію спільним осадженням із парової фази металу та галогеніду лужного металу NaCl. Для тривалої стабілізації наночастинок алюмінію застосовували розроблений спосіб диспергування цих порошків у композиції поліетиленгліколей, одержуючи колоїдний розчин високої в'язкості - гель. На другому етапі як об'єкт дослідження використовували дифузійний сік, одержаний за лабораторних умов екстрагуванням водою бурякової стружки. Визначали основні показники якості соку: вміст сухих речовин, сахарози, протеїнових і пектинових речовин (як основних складових колоїдної фракції дифузійного соку), а також його чистоту та співвідношення вмісту сахарози і сухих речовин (у %). Як основний реагент для проведення процесу попереднього вапнування використовували молоко з щільністю 1,18 г/см<^>3, приготоване шляхом гасіння обпаленого вапна гарячою водою. У ході експериментів показано ефективність препаратів, що містять алюміній у наноформі, їх вплив на ступінь видалення речовин колоїдної дисперсності у процесі очищення дифузійного соку в цукробуряковому виробництві та підвищення його якості. Одержані результати свідчать про те, що залежно від способу одержання досліджувані додаткові реагенти з наночастинками алюмінію виявляють різний ефект на зміну чистоти дифузійного соку у процесі його оброблення вапняним молоком.
Попередній перегляд:   Завантажити - 149.113 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського